Košarkaši Cibone pobijedili su Cedevitu sa 100-98 i tako je ”pomeli” sa 4-0 u finalnoj seriji HT Premijer lige i svoj prvi naslov nakon 2013. godine!

Bila je to atmosfera za pamćenje! Dvojkom Doma sportova, koja je bila obojana u plavu boju, orilo se ”kako je dobro vidjeti te opet”, ”volim te Cibono”. U jednom je trenutku susreta Cibona bila na -16 i sve je izgledalo kao da će se igrati i peta utakmica a onda se dogodio čudesni preokret koji je zapečatio Dominic Gilbert s košem za pobjedu 2 sekunde prije kraja. U dvorani je nastao potpuni delirij i slavlje koje je potrajalo do dugo u noć…

Veliku podršku s tribina imao je trener Ivan Velić, koji je posebno emotivno doživio ovu pobjedu i posvetio je preminulom ocu:

”Mislim da je pobjedilo dobro. Cijelu godinu smo igrali super, živjeli smo svi zajedno i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Ponosan sam na ovaj tim, na ovu klapu,nevjerojatan osjećaj. Pokazali su da su najjači kad je najpotrebniji. Na -16 se nisu predali i dobili smo utakmicu. Skidam im kapu, ovo je nestvaran rezultat. Hvala ljudima iz Kluba koji su mi ukazali priliku, hvala ovim momcima, mojim  Livnjacima, mojim Širokobriježanima kojim ovim putem čestitam na osvojenom desetom trofeju. Večeras je pobjedila košarka, igrali smo jako dobro cijelu sezonu. Često posvećujem pobjede i trofeje, a ova je pobjeda za mog pokojnog oca, nadam se da je ponosan na mene!”

Kapetan Marin Rozić bio je vidno oduševljen ludnicom u dvorani i osvajanjem trofeja:

”Fenomenalno. Nakon dugo vremena Cibona je tamo gdje smo je navikli vidjeti- na 1. mjestu, na prijestolju. Ove 4 utakmice su zaista bile jedna bolja od druge. U trenutku na -18 je izgledalo loše, no trener je našao petorku koja je odreagirala junački, cibonaški i evo zasluženo slavimo”, rekao je kapetan Rozić i dodao kako mu je ovaj naslov prvaka najslađi:

-” Moram reći da mi je ovaj najslađi. Igrali smo protiv Cedevite, koja je, budimo realni, puno kvalitetnija, puno skuplja od nas. Ali, još jednom se pokazalo da to u sportu nije prednost. Pobijedilo je naše zajedništvo, dobra atmosfera i čak i ova zadnja utakmica, u kojoj je Cedevita pobjegla, ostala je vjera. Trener je pronašao petorku koja je napravila veliki povratak i kapa dolje. Da, Šveđo kaže da smo dobili, jer nas dva nismo bili na parketu. Pa, možda je i to bio razlog, ha, ha, ha…”

Junak pobjede Dominic Gilbert u jednom je dahu iznio svoje dojmove:

”Ne znam što bih sada rekao, na minus 16 jednostavno uđeš i pokušaš sve. Nisam znao da ćemo otići do minus 16 uopće. Na zadnjoj lopti sam napravio samo ono što uvijek radim. Moja je navika otići po skok u napadu, napravio sam to i sada. Puno nas je bilo na skoku, ali bio sam na dobroj poziciji i, eto, vidjeli ste sve…”

Damir Markota je proglašen MVP-em finalne serije.

Roko Prkačin je ovim naslovom uzeo trostruku krunu prvenstva Hrvatske– u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Tim je naslovima dodao zlato na Europskom kadetskom prvenstvu i juniorsku ABA Ligu. U svim je natjecanjima ponio i titulu najkorisnijeg igrača osim u HT Premijer ligi. A 16 mu je godina tek…

Naslov za pamćenje…

CEDEVITA-CIBONA 98-100 (23-22, 22-32, 33-14, 20-32)

CEDEVITA-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA