Drugi tjedan travnja, nakon osvajanja juniorske ABA Lige, na treningu seniora ugledali smo jednu novu družinu.

Čak je šest juniora priključeno seniorskim treninzima. Osim Roka Prkačina koji je već otprije član prvog tima, sada su mu se pridružili i kolege iz juniorskog sastava- Danko Branković, Sandro Rašić, Filip Paponja, Lovro Gnjidić, Dino Bistrović i Vito Porobić.

Dokaz je to kako u Ciboni ozbiljno računaju na svoju mladost.

”Ovo je nagrada za naše juniore. Priključili smo ih u program seniorskih treninga. Pomoći ćemo im da kroz jutarnje treninge radimo s njima i da pokušaju što bolje i spremnije dočekati završnicu juniorskog prvenstva. Igrači su to koji imaju perspektivu no treba biti oprezan i studiozan prema njima i radu s njima. Mi smo ovdje da ih usmjerimo a kakvi će biti igrači to ovisi prvenstveno o njima, potezima njihove obitelji i Kluba. Puno igrača prijašnjih generacija je radilo pogrešne poteze preranim odlaskom iz Cibone i mislim da oni takve greške neće napraviti. Potreban im je kontinuitet, rad i onda ne bi trebalo biti problema u njihovim karijerama”  izjavio je trener Cibone Ivan Velić i nastavio…

”Ovo ne znači da su oni seniori već su ovdje čisto da vide gdje su u odnosu na seniorsku košarku. Fizički se vidi da je recimo Rašić spreman pratiti seniorski program tako da ćemo vjerojatno njega uz Prkačina priključiti do kraja sezone a za sljedeću je sezonu još uvijek prerano govoriti tko će se još pridružiti” podvukao je Velić.