U prvoj utakmici četvrtfinalne serije HT Premijer lige Cibona je pobjedila Zabok rezultatom 76-66 i tako povela  sa 1:0.

Četvrfinale se igra na dvije dobivene utakmice a u uzvratu je domaćin Zabok u subotu u 19.30 sati.

Gosti su pružili jako dobar otpor u prve tri četvrtine ali se nikako nisu uspjevali odvojiti na ozbiljniju razliku i prelomiti susret. Cibona je svoj preokret počela u trećoj četvrtini da bi je u zadnjoj potvrdila sa 22-8 i na koncu opravdala status favorita u ovoj utakmici.

Najbolji u redovima Vukova bili su Marko Ljubičić sa 20 poena i 6 asistencija i Damir Markota sa 15 poena i 6 skokova.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Utakmica i pristup utakmici su bili katastrofalni, najgori u sezoni. Jedino što je dobro je da smo poveli u seriji 1-0.”

Marko Ljubičić, igrač Cibone:

”Jedina dobra stvar je to da smo pobjedili utakmicu. Čestitao bi ekipi Zaboka na prikazanoj utakmici a mi jednostavno trebamo vidjeti gdje smo grješili ali mislim da je došlo do nekakvog mentalnog pada, odnosno opuštanja. Iduću ćemo utakmicu na njihovom terenu totalno drugačije izgledati.”

Ivan Tomas, trener Zaboka:

”Čestitao bi Ciboni na pobjedi. Bili su čvrst protivnik, nisu se nikako dali slomiti i na kraju je do izražaja došla njihova kvaliteta, odnosno, fizička snaga gdje mi nismo uspjeli prelomiti utakmicu i to je ključ poraza.”

CIBONA-ZABOK 76-66 (20-22, 15-20, 19-16, 22-8)

CIBONA: Bilinovac 2, Ljubičić M. 20, Rogić 4, Marić 6, Bundović 7, Novačić 4, Prkačin 3, Rozić 10, Ljubičić K. 5, Pilepić, Rašić, Markota 15.

ZABOK: Martinko, Lisica, Radovčić 16, Tomas 13, Elčić, Črnjević 12, Ćutuk 6, Anzulović, Tuđen, Proleta 2, Jambrović 11, Batur 6.