Treće kolo ABA Lige i treća ipak nije bila sreća za Vukove. Ovaj put su se igrali i produžeci,  sve je mirisalo na pobjedu no ona je ipak iskliznula rezultatom 93:88.

Utakmicu je otvorio Markota s povezanom tricom i slobodnim bacanjem, priključili su se Gilbert i Bilinovac i semafor je nakon minute igre pokazivao 0:8. Drugo poluvrijeme Cibosi skoro 7 minuta nisu postigli pogodak no iz te su se crne rupe ipak uspjeli izvući i doći do produžetaka. Bila je ovo Gilbertova večer koji je jako dobro iskoristio veću minutažu uslijed ozljede Marina Rozića.

Ivan Velić, trener Cibone: ”Čestitam domaćinu na pobjedi, imali smo šansu no nismo je iskoristili. Ovo je treća utakmica koju rješavamo u zadnje dvije, tri minute. Nažalost, završila je opet na stranu suparnika. Moramo sve rješavati u hodu i šansu tražiti u narednim utakmicama.”

Vladimir Jovanović, trener FMP-a: ”Čestitam igračima na pobjedi i Ciboni na borbi do kraja. Pokazali su karakter, vratili se sa -15 što nije lako. Smogli smo snage da u produžetku dođemo do pobjede. Rekao sam da moramo pokazati reakciju nakon Mege i mislim da smo to i napravili. Pravili smo niz pogrešaka i probat ćemo ih popraviti na treninzma.”

Dominic Gilbert, igrač Cibone: ”Nažalost loše smo krenuli u drugo poluvrijeme. Dobro smo se izborili na kraju da se vratimo iz minusa, pokazali smo karakter, no trebali smo se braniti puno bolje.”

FMP-CIBONA  93:88     (24:22, 20:19, 18:10, 17:28, OT1 14:9)

FMP: Rebec 18, Reath 2, Jeremić  25, Momirov 4, Apić 25, Pot 2, Stojačić, Bursać 13, Radovanović 4, Šešlija, Nikolić, Đorđević.

CIBONA:  Bilinovac 4, Uljarević 11, M. Ljubičić 10, Marić 8, Gilbert 17, Novačić 7, Slavica, Ross 9, Jefferson 6, Kraljević 4, Markota 12.

Iduću utakmicu Vukovi igraju u ponedjeljak, 15.10. gdje u HT Premijer ligi dočekuju Šibenik s početkom u 20:00 sati.