Reprezentacija igrača do 17 godina otputovala je u Argentinu na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 30. lipnja do 8. srpnja

Pripreme za svjetsku smotru su počele već krajem svibnja. U programu priprema odigrane su i prijateljske utakmice s reprezentacijom Crne Gore i to u sklopu turnira „Sjećanje na Dražena“ u Šibeniku povodom 25. obljetnice Draženove tragične smrti. U Francuskoj su odigrane još dvije prijateljske utakmice, a oba protivnika su ujedno i sudionici Svjetskog prvenstva čime je kvaliteta partnera u pripremama bila zajamčena.

Nakon završnih priprema u Daruvaru, reprezentacija je u srijedu, 27. lipnja krenula put Južne Amerike. Od 30. lipnja za svoje mjesto pod argentinskim suncem borit ćemo se s domaćinom Argentinom, Francuskom i Filipinima, a zatim doigravanja traju do 8. srpnja.

Prva je utakmica i to protiv Filipina na rasporedu 30. lipnja u 22,30 po našem vremenu, a moći ćete ju pratiti uživo na službenom FIBA YouTube kanalu, ali i putem Facebook stranice Hrvatskog košarkaškog saveza .

Za ljubitelje brojki, statistika uživo će se moći pratiti na službenoj web stranici HKS-a.

Glavni trener U17 reprezentacije je trener mlađih selekcija KK Cibona Damir Miljković, a među igračima koji su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu su i petorica Cibosa: Roko Škarica, Sandro Rašić, Roko Prkačin, Filip Paponja i Lovro Gnjidić.

(Hrvatski košarkaški savez)