Košarkaši Cibone poraženi su četvrtoj finalnoj utakmici u Draženovom domu od Cedevite s rezultatom 68:77. Naslov prvaka Hrvatske je tako pripao košarkašima Cedevite kojima ovim putem čestitamo na tituli.

Posebno se zahvaljujemo i našim vjernim navijačima koji su nas bodrili tijekom cijele sezone.

“Čestitam protivniku na utakmici i tituli. Bili su bolji danas. Mi nismo iskoristili svoju šansu, pogotovo u drugoj utakmici. Cedevita je imala više energije i rješenja. U zadnjoj utakmici moja ekipa je pokazala karakter, dok nije došla faza umora”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Čestitam i svojim momcima koji su u najtežim utakmicama pokazali karakter. Smatram da je ovo bila uspješna sezona. Cibona je za mene poseban klub”, zaključio je Nazor.

” Zadnja utakmica u seriji, dali smo sve od sebe, ali Cedevita je pokazala razinu više. Imali smo prilika vratiti se, no oni su bili kvalitetniji i svježiji. Čestitam im na zasluženom naslovu,”, podvukao je Cibonin košarkaš Luka Žorić.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Žorić sa 20 te Novačić i Tomas sa 13, dok je
goste predvodio Musa sa 21.

“Čestitam momcima, igrali su dobro u ovoj seriji. Bili smo favoriti, ali nije bilo  lako. Pokazali smo karakter, kontrolirali smo utakmicu od početka. Iako smo ušli u crnu rupu na kraju smo se izvukli. Bila je ovo teška sezona za nas i čestitam svima u klubu”, kazao je trener gostiju Jurij Zdovc nakon susreta.

” Ja sam sretan i ponosan na ovaj trofej. Bilo je teško s obzirom da smo igrali protiv Cibone, čiji su igrači u borbi za trofej pokazali da znaju igrati i izvukli su svoj maksimum”, izjavio je nakon utakmice igrač Cedevite Roko Ukić.

CIBONA – Cedevita 68:77 (18:21, 22:22, 13:21, 15:13 )

CIBONA: Jularić, Bilinovac , Uljarević , Ratkovica 11, Žorić 20,  Ćorić, Gilbert, Novačić 13, Bošnjak 3, Rozić8 , Ljubičić, Tomas 13

Cedevita: Ukić 10, Krušlin 6, Perković 3, Katić 2, Bajo, Nichols 2, Žganec 4, Musa 21, Arapović, Markota 11, Ramljak 8, Stipanović 10