U drugoj finalnoj utakmici doigravanja u Draženovom domu Vukovi su poraženi od Cedevite rezultatom 73:82.

Čestitam Cedeviti na pobjedi. Bili smo tupi u nekim segmentima, pogotovo kod protoka lopte koji je bio puno bolji u prošlim utakmicama. Moramo ozbiljnije i agresivnije popratiti neke segmente igre i spremiti se za sljedeću utakmicu. Dodatnu energiju moraju dati igrači s klupe kako bi stariji ostali svježi za kraj kada su najpotrebniji ”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Već sam istaknuo da će ovu seriju dobiti veći sportaši, što mi moramo ponovno pokazati u idućoj utakmici”, zaključio je Nazor.

“Nažalost nismo uspjeli pobijediti. Bili su bolja ekipa, vodili su od samog početka. U četvrtak nas čeka velika utakmica, moramo se spremiti bolje nego večeras “, podvukao je Cibonin košarkaš  Dominic Gilbert.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Žorić i Gilbert sa po 13 koševa, dok je goste predvodio Cherry sa 20 poena

“Neću danas čestitati svojim momcima, nismo još ništa postigli. Igrali smo bolje i čvršće. Imali smo nekih problema, ali preživjeli smo zadnje napade Cibone. Moramo se dobro odmoriti i u ovom ritmu odigrati i u četvrtak. Cibona igra jako i čvrsto.”, kazao je trener gostiju Jurij Zdovc nakon susreta.

” Energetski smo bolje reagirali. Igrali smo tešku utakmicu, na nama je bio pritisak nakon poraza. Tek je 1:1 i ima još puno toga za igrati”, izjavio je nakon utakmice igrač gostiju Andrija Stipanović.

Treća finalna utakmica igra se u četvrtak, 31.svibnja u 20 sati u Domu sportova uz direktan prijenos na Arena sportu i HRT 2.

CIBONA – Cedevita 73:82 (19:27, 20:23, 20:17, 14:15)

CIBONA: Jularić , Bilinovac 2 , Uljarević , Ratkovica 10, Žorić 13,  Ćorić, Gilbert 13, Novačić 1, Bošnjak 12, Rozić 10 , Ljubičić 2, Tomas 10.

Cedevita: Ukić 15, Krušlin 8, Perković, Bajo, Nichols 11, Žganec 3, Musa 2, Cherry 20, Arapović, Markota 6, Ramljak 2, Stipanović 15