Košarkaški klub Cibona sklopio je ugovor s još jednim Amerikancem. Riječ je o 30-godišnjem beku Jahmaru Clintonu Lamontu Youngu.

Ljubitelji košarke s ovih prostora već su ga imali prilike upoznati kada je 2010. godine potpisao za Crvenu Zvezdu, a jedan kratak period igrao je i za Široki. Igrač kojeg trener Slobodan Subotić jako dobro poznaje iz libanonske lige gdje mu je bio trener u Al Riyadu.

“Surađivali smo prije dvije godine u Beirutu. Dobro ga poznam i on mene. Moram biti iskren, nije nam bio među prvim opcijama. Sve druge opcije koje smo mi imali su zbog raznih razloga ispali iz igre što zbog ozljeda, što zbog financija. Odlučili smo se za jednog igrača kojeg osobno dobro poznajem. Može igrati na poziciji jedan i dva. Odličan je u obrani. Bilinovac ga dobro poznaje jer su zajedno igrali u Širokom tako da će sigurno biti pravo pojačanje,”  izjavio je prvi strateg Vukova.

Iza njega je bogata klupska karijera, osim navedenih klubova nastupio je još i za Spirou Charleroi, Ventspils, Orleans Loiret Basket, Nizhny Novgorod, Paris – Levallois i Hapoel Haifa. Posljednji klub u kojem je igrao bio je Huracanes del Atlantico iz Dominikanske Republike.

Jahmar Young priključit će se momčadi već danas, a prvi njegov nastup očekujemo u sljedećem kolu ABA lige kada Cibone gostuje u Skopju.