U prvom kolu ABA lige Cibona je poražena od Mega Bemax rezultatom 95:88 ( 31:22, 26:26, 23:19, 15:21)

Petorka u sastavu: Žorić, Hall, Melvin, Bošnjak i Rozić, dobro je otvorila utakmicu. Kretali su se Cibosi odlično po terenu. Pred kraj prve četvrtine nekoliko promašenih šuteva omogućilo je domaćinu prednost od +9 (31:22), prednost koju su Vukovi lovili cijelo prvo poluvrijeme. Falilo je agresivnosti u obrani, domaćini su lako postizali koševe pa su sredinom druge četvrtine došli do +15 (50:35). Do odlaska na odmor Vukovi uspijevaju smanjiti razliku pa se u treću četvrtinu ušlo s rezultatom (57:48). Cibosi su krenuli agresivno i čvrsto u drugi dio utakmice te odmah na početku napravili 7:3. U nastavku gledamo seriju promašenih šuteva i izgubljenih lopti koju domaćin iskorištava te povećava svoje vodstvo na visokih +20 (80:60) 2. minute do kraja četvrtine. U zadnjoj četvrtini Vukovi nastavljaju rezultatski lov, no ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti dominantnom domaćinu. Imali su Cibosi priliku nekoliko puta vratiti se u igru, no večeras je presudilo previše promašenih šuteva, od čega čak 12 iz slobodnih bacanja te izgubljene lopte koje je Mega kažnjavala s laganim pogocima.

Najbolji u redovima Cibone bio je Luka Žorić sa 24 poena dok je kapetan Marin Rozić zabio 17.

Kapetan Marin Rozić nakon utakmice: “Nismo bili pravi. Nismo napravili ono što smo se dogovorili, a to je ne dopustit im da trče i spriječiti ofezivni skok. Primili smo preko 90 poena i na taj način je teško dobiti utakmicu. Promašili smo 12 slobodnih bacanja, a kad na gostujućem terenu promašiš toliko teško možeš pobijediti. Mislim da smo imali priliku, vratili smo se dvaputa sa – 20, a onda kada smo se vratili napravili smo par pogrešaka u nizu.”

Trener Slobodan Subotić: “Imali smo šansu kad smo se uspijeli vratiti u igru, ali puno je bilo pogrešaka na presingu te izgubljenih lopti. Mega je dala 24 poena iz kontre, a mi smo dali 14. Najgore je ovih 12 promašenih slobodnih bacanja. Samo da smo pola od toga zabili možda bismo dobili utakmicu. Čestitke Megi na zasluženoj pobjedi.”

 

KK Mega Bemax:  Rebić 12, Sinovec 4, Marjanović, Čančar 17, Bitadze 12, Jovičić, Lazić 7, Koprivica, Samardžiski 4, Ennis 23, Fundić 16,  Kapetanović

KK CIBONA: Bilinovac 8, Uljarević, Žorić 24, Ćorić 8, Melvin 9, Novačić 3, Bošnjak 7, Rozić 17, Ljubičić, Gospić 10, Mandić, Hall 2