Košarkaši Cibone stigli su do pojede u trećoj finalnoj utakmici A-1 lige na domaćem terenu protiv Cedevite 72:67 (22:13, 18:19,17:10,15:25).

Cibosi su stigli do druge pobjede u trećoj utakmici A-1 lige protiv Cedevite pred prepunim Draženovim domom te vode u seriji 2-1.

Na početku utakmice Cedevita je u prvih nekoliko minuta počela jako i stekla svoju jedinu prednost 4:7. Cibosi  ubrzo preuzimaju inicjativu i igru u svoje ruke. Bili su bolji, čvršće su se postavljali na terenu uz odličnu seriju kapetana Marina Rozića koji je već u prvoj četvrtini ubacio 10 poena. Vukovi su već nakon prve četvrtine imali prednost od 22:13. Sjajna igra Cibosa, nošena sjajnom publikom, nastavila se i u drugoj četvrtini. Košem Nebojše Joksimovića Cibosi su otišli na +11. Cedevita je uspijela zaprijetiti pred kraj, no Cibosi su ipak odlaze na odmor s 8 poena prednosti, 40:32.

U drugom dijelu utakmice Cibosi su nastavljali kontrolirati  igru i nisu dali prosotra Cedeviti da se približi pa do kraja treće četvrtine učvršćuju prednost na 57:42.

U samoj završnici gledali smo dramatičnu utakmicu. Cedevita je ponovno stigla na samo 5 poena zaostatka, no Cibosi su uz seriju slobodnih bacanja i više koncentracije u posljednjim minutama stigli do pobjede kojojm su poveli finalnu seriju s 2-1.

U redovima Vukova najbolji su bili Šakić sa 25 poena i Rozić sa 15, dok je kod gostiju najbolji bio Bilan s 19.

“Nismo odigrali dobru utakmicu. Naskakali su nas i imali su puno više asistencija što sve govori. Na kraju smo se solidno vratili u utakmicu, ali njima su tada svi koševi ulazili. Dopustili smo im da nam se odvoje na početku 10 razlike i kasnije smo se stalno vraćali,” rekao je kapetan Cedevite Miro Bilan.

Trener gostiju Veljko Mršić: “Zaslužena pobjeda Cibone. I treću utakmicu su izgledali bolje nego što smo mi. Dobro smo ušli u utakmicu, međutim nakon nekoliko promašenih šuteva izgubili smo samopouzdanje. Očito nismo naviknuli gubiti u domaćem prvenstvu. Mi moramo pronaći novu snagu. Igramo na domaćem terenu i moramo pronaći motivacije, pobijediti i vratiti se u Draženov dom.”

Najbolji strijelac Cibosa Željko Šakić: “Zahvalio bih se prvo publici što su došli u ovolikom broju. Mislim da smo bili jako dobri. Pali smo malo pred kraj utakmice, ali uz momčadski duh i publiku nismo potonuli. Svaka čast svima što imamo još toliko snage za ove utakmice. Mislim da ćemo uspjeti pronaći još energije i na kraju slaviti.”

Trener Damir Mulaomerović: “Ne znam odakle početi, od ove predivne atmosfere u dvorani pa do mojih momaka. Kapa dolje dečkima pogotovo što smo imali situaciju sa Reynoldsom koji nije trenirao dva dana. Večeras je pokazao koliki je karakter. Drago mi je što momci niti u jednom momentu nisu izgubili volju. Večeras smo bili bolji i rezultatski smo dobro stajali cijelu utakmicu. Uz fanatičnu pomoć publike i dobre igre u obrani stigli smo do ove pobjede. Nije lako, Cedevita ima jako dobrih igrača koji individualnom kvalitetom mogu riješiti utakmicu, ali u ovom momentu presudio je naš timski duh.”

CIBONA: Reynolds 2, Uljarević, Šakić 25, Marinelli, Marić 2, Žorić 11, Ćorić, Bošnjak 8, Rozić 15, Ljubičić, Joksimović 9, Gospić

CEDEVITA: Krušlin 6, Boatright 10, Katić 2, Žganec 3, Musa 3, Bilan 19, Begić 8, Vučić, Tomas 16, Ramljak