Pretkadeti Cibone obranili su naslov Prvaka Hrvatske slavljem u finalu protiv Zadra 84:77. Cibona je tako ostala nepobjediva, a da je tako govori i činjenica 20-0 naših pretkadeta.

Mnogi košarkaški zaljubljenici u Slavonskom Brodu stigli su na pretkadetsko finale Cibone i Zadra koje je uslijedilo odmah nakon utakmice za treće mjesto između Cedevite i DOŠK-a. Treće mjesto pripalo je DOŠK-u koji je slavio s uvjerljivih 86:68.

Najbolji u redovima Cibone bili su Luka Kumanović sa 26 poena, Šabić i Mirković su ubacili po 14, Noa Svoboda je dodao 12 poena uz 12 skokova i 9 asistencija.

Kod Zadra je Matulina ubacio 21, Horvat i Brala dodali su po 20 poena.

Ivan Tomas, trener KK Cibona:

„Zadar je u ovu utakmicu ušao kao favorit. Ove godine smo već dva puta igrali s njima i to je bila doslovno nakon poluvremena priča završena. Ali nekako sam zadnjih mjesec dana znao, osjetio, kako su se djeca digla… Počeli su igrati puno agresivnije, s puno više samopouzdanja… Jedino što me brinulo pred ovaj Final Four je to što smo imali nekih ozljeda, tako da smo se jučer prilično namučili protiv Cedevite. Rekao sam momcima prije utakmice – Zadar je favorit, ali ako nam daju šansu ajmo ju uzeti. Ovdje ima jako puno nadarenih klinaca i apsolutno podržavam ovu akciju da smo se svi okupili na jednom mjestu, sve dobne kategorije. Moram priznati da sam oduševljen s ekipom DOŠK-a, imaju toliko talentiranih klinaca, čestitao bi ovim putem njihovom stožeru da tako jedan mali klub iz malog mjesta lijepo igra. Također bi čestitao i kolegi Pulji iz Zadra, klinci mu stvarno dobro igraju.“

 

FOTO: Marin Sušić