Košarkaši Cibone izgubili su u posljednjem ovosezonskom susretu ABA lige u gostima kod Krke 95:91 (19:29, 25:17, 29:21, 22:24).

Cibosi su sjajno ušli u utakmicu, odličnu igru su pokazali u prvoj četvrtini kada su imali prednost od 16 poena (10:26). Krajem četvrtine probudili su se domaćini koji su smanjili prednost na +10. Pred sami kraj druge četvrtine Krka dolazi do minimalnog vodstva (42:41), no Cibosi su uspijeli preokrenuti rezultat pa se tako na odmor otišlo s prednošću Vukova 44:46.

Iako su Vukovi bolje započeli drugi dio utakmice, ponovno se dogodio pad u trećoj četvrtini kada  je Krka preuzela kontrolu. Uz nekoliko pogrešaka u redovima Cibosa domaćini su uspijeli preokrenuti rezultat i povesti 73:67. U posljednjoj četvrtini igralo se koš za koš. Cibosi su uspjeli vratiti vodstvo preko slobodnih bacanja Marinellija. Ipak, u dramatičnoj završnici Cibosi su izgubili priliku za pobjedom, izgubljenom loptom Reynoldsa te promašajem u posljednjem napadu.

Najbolji u redovima Vukova je bio kapetan Rozić s 24 koša te Šakić i Žorić sa po 16. Kod domaćina najbolji je bio Luković s 24 poena.

Trener Damir Mulaomerović nakon utakmice:

„Utakmica je bila vrlo zanimljiva što se tiče rezultata za Krku. Mi smo bili u skraćenoj rotaciji s 10 igrača. Dali smo svoj maksimum večeras. Imali smo velike šanse pobijediti. Izgubili smo isključivo zbog svojih grešaka. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, pogotovo napadački, no pad koncentracije utjecao je na poraz. Žao mi je što je Krka izgubila mjesto u ABA ligi, vrlo su kvalitetan klub, imaju mnogo potencijala i dobrih igrača.”

” U napadu smo veći dio utakmice igrali dobro. Mislim da smo večeras najviše zakazali u obrani. To moramo popraviti u daljnjem nastavku sezone,”  izjavio je nakon utakmice Nebojša Joksimović.

KRKA: Rebec 13, Curry 15, Kastrati 8, Rojc 12, Kuznik, Jukić 4, Dimec 4, Cebular 6, Ritlop, Bunić 2, Elliott 7, Luković 24.

CIBONA: Reynolds 8, Šakić 16, Marinelli 9, Žorić 16, Ćorić 1, Bošnjak, Rozić 24, Slavica 8, Joksimović 7, Gospić 2.