U 22.kolu ABA lige Cibona je izgubila protiv Crvene Zvezde rezultatom 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10).

Vukovi su dobro otvorili utakmicu. Uz nekoliko čvrstih obrana na samom početku utakmice Cibona je držala priključak. Na semaforu je dugo stajao rezultat 14:11 za Zvezdu. Zakucavanjem Nika Slavice, Vukovi se približavaju na 14:13, ali nakon toga igra Cibosa staje i Zvezda odlazi na +9 do kraju prve četvrtine (22:13). U nastavku Cibosi pokušavaju držati ritam koji je nametao domaćin. Nekoliko pogrešaka za redom Zvezda iskusno kažnjava i laganim pogocima stvara znatnu prednost za odlazak na odmor (40:29).

Dominacija Zvezde nastavlja se u drugom poluvremenu koja serijom trica dolazi do visokih +20 (55:33) u 5. minuti drugog dijela. Vukovi se uz nekoliko dobrih poteza u obrani pokušavaju vratiti u utakmicu pa tako smanjuju zaostatak na -9 (55:46) i ostavljaju domaćina bez pogotka do kraja treće četvrtine. U nastavku Vukovi i dalje pružaju odličan otpor, čvrstom obranom i atraktivnim zakucavanjem Gospića dolaze na -7 (57:50). Imali su Cibosi šanse približiti se još bliže Zvezdi, međutim promašuju nekoliko bitnih šuteva u napadu. Do kraja utakmice Vukovi u nedostatku agresivnosti ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti Zvezdi koja uz širi roster i iskustvo zasluženo odnosi pobjedu u 22.kolu ABA lige.

Nakon utakmice trener Damir Mulaomerović bio je zadovoljan učinkom ekipe:

“Zaslužena pobjeda Zvezde koja igra najbolju košarku u regionu. Svi smo jako umorni, i mi i oni. Nije nam lako. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje i uspijeli smo podijeliti minutažu svim igračima. Na kraju je presudila širina klupe. Ne zamjeram ništa momcima dali su svoj maksimum.”

“Čestitke mojoj ekipi. Odigrali smo dobro u svim segmentima. Možda smo mogli malo agresivnije odigrati u završnici”, kratko je izjavio nakon utakmice Ante Gospić.

 

CRVENA ZVEZDA: Wolters 11, Thompson, Mitrović 12, Lazić 9, Simanić, Dobrić 9, Simonović, Jenkins 4, Gudurić 7, Jović 3, Kuzmić 12, Bjelica 2

CIBONA: Reynolds 4, Šakić 4, Marinelli 9, Marić, Žorić 6, Ćorić, Bošnjak 2, Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 7, Joksimović 5, Gospić 9