Sinoć je u 85. godini života preminuo dr. Ivo Vidović jedan od osnivača Cibone te član Upravnog odbora kao i dugogodišnji klupski liječnik.

Aktivno se bavio sportom od svoje najranije mladosti, posebno srednjoškolskim rukometom kao igrač, ali i trener. Kasnije se okreće prema košarci koja je zauzimala posebno mjesto kod dr. Ive Vidovića, a koja je i obilježila njegovu sportsku i medicinsku karijeru.

Predsjednik ženske sekcije košarkaškog kluba Lokomotiva postaje 1969, a istovremeno obnaša i dužnost liječnika. Kasnije, 1971. godine osniva zdravstvenu komisiju za cijeli klub (kasnije Cibonu), a iste godine pokreče i  Zdravstvenu komisije Košarkaškog saveza Hrvatske.

Dr. Ivo Vidović bio je zasigurno jedno od vodećih imena u Hrvatskoj sportskoj medicini. Bio je autor preko 50 stručnih radova objavljivanih u raznim sportsko-medicinskim časopisima, kako hrvatskim tako i slovenskim i austrijskim.

Dobitnik je brojnih nagrada:

1982. godine – Zlatna plaketa KK Cibona

1987. godine – trofej SFK za visoka dostignuća u sportu (sportskoj medicini)

2000. godine – dobitnik godišnje državne nagrade Franjo Bučar za izvanredna dostignuća organizacije, izdavaštva i rada u sportskoj medicini

2001. godine – dobitnik Zlatne plakete HKS-a

Obljetnicom Zagrebačkog košarkaškog saveza uručena mu je plaketa za zasluge u glavnom gradu Hrvatske

Počivao u miru…