Vukovi su u četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske pobijedili Cedevitu sa 77:64 i 17. put postali prvaci Hrvatske!

Cibosi su jučer demonstrirali snagu i pokazali da su najbolja momčad u državi. Dominirali su tijekom čitavog prvenstva u kojem su samo jedanput poraženi, prošle subote od Cedevite. No jučer su pokazali da je to bio samo jedan loš dan, iznimka koja potvrđuje pravilo. U punom Domu sportova, uz najbolje navijače koji su bili glasniji od domaćinovih, Cibosi su zasluženo slavili. Nije bilo dvojbi, bili su bolji!

Trener Repeša, čije su zasluge za ovakav Cibonin put ka vrhu u nekoliko mjeseci ogromne, bio je presretan. Na navijačko „Repeša ostani“ uzvratio im je smiješkom i poljupcem. Repeši je ovo četvrti naslov prvaka s Cibonom. Rekao je: „Definitivno mi je ovo najdraži hrvatski trofej. U emotivnom smislu mogu ga izjednačiti jedino s onim iz Bologne.“ Khalid El-Amin bio je jučer odličan na parketu. Nakon utakmice je zadovoljno rekao: „Osvojio sam četvrti naslov u karijeri i ovaj mi je najdraži. Na početku sezone nisam znao gdje ću i hoću li uopće igrati. Cibona me zadržala i nakon što sam bio loš. Imali su povjerenja i zato bih volio ostati.“ Marin Rozić podigao je trofej, prvi u svom kapetanskom mandatu, te ga posvetio svojoj bolesnoj teti. Slavlje koje je lagano počelo već u trećoj četvrtini kada su Vukovi imali ogromnih +19, nastavilo se do kasno u noć. Zasluženo! Cibona, koju na početku sezone baš nitko nije vidio na vrhu, sada je baš tu. Tu i pripada!