Košarkaši Cibone pobijedili su u 2.kolu regionalne ABA lige na domaćem terenu Mornar BAR 91:89 (28 : 16, 20 : 21, 23 : 28, 20 : 24).

Vukovi su krenuli vrlo agresivno u igru, već u prvih par minuta napravili su razliku 9:0 uz nekoliko izgubljenih lopti gostujuće momčadi. Već na poluvremenu Cibosi su imali prednost od 11 koševa.

U drugom poluvremenu pala je koncentracija u redovima Cibone. Uz dosta promašenih šuteva i izgubljenih lopti gosti su se približili na samo 6 koševa razlike. Dobra igra Mornara nastavila se i u zadnjoj četvrtini kada su gosti preokrenuli rezultat u svoju korist te je utakmica bila neizvjesna do samoga kraja.

U zadnjim  minutama utakmice Žižić je ubacio dva slobodna bacanja što je osiguralo Vukovima drugu pobjedu na startu sezone.

Jedan od junaka današnje utakmice bio je Petar Marić, novo pojačanje u redovima Vukova, koji je u samoj završnici uz slobodna bacanja i dobru obranu bio ključan igrač Cibone: “Bila je ovo vrlo zahtjevna utakmica, no pokazali smo da smo bolji te na kraju došli do zaslužene pobjede. Divno je u samom startu sezone pomoći momčadi, jako sam zadovoljan današnjom igrom i pobjedom.”

Trener Damir Mulaomerović također je iskazao zadovoljstvo pobjedom svoje momčadi: “Bila je ovo teška utakmica, Mornar je vrlo atipična momčad, no mi smo pokazali kvalitetu i na kraju smo zadovoljni pobjedom. Svi su bili na visini zadatka. Bilo je divno vidjeti momke kako se raduju na terenu.”

U redovima Cibone najbolji su  bili Šakić koji je ubacio 29 koševa te Ante Toni Žižić s 19 ubačenih poena. Kod Mornara izrazito raspoložen je bio Dickerson koji je ubacio 33 poena.

Trener gostiju kratko je prokomentirao utakmicu: “Bila je ovo vrlo napeta utakmica, u samoj završnici imali smo priliku odnijeti pobjedu, no Cibona je je pokazala da je jača momčad i čestitam im na pobijedi.“

Igrač Mornara Cole Dickerson kratko se nadovezao na trenerove riječi: “ Vrlo napeta utakmica, imali smo svoju šansu no prekasno smo krenuli u igru, završnica je bila dobra, no okrećemo se narednom kolu, još jednom čestitke Ciboni.“

Cibose već sutra očekuje nova utakmica, u 19 sati igraju 1.kolo A1 lige u Draženovom domu protiv Hermes Analitice ” Sutra  će priliku dobiti mlađi igrači, poštedjeti ću petorku koja je odigrala završnicu, no imamo odličan roster te će sve pozicije biti pokrivene” dodao je trener Mulaomerović.

Ulaz na utakmicu je slobodan!

CIBONA: Šakić 27, Marinelli 2, Marić 12, Ćorić, Šiško 1, Johnson 15, Rozić 9, Sulejmanović, Slavica, Joksimović 6, Žižić 19, Gospić.

MORNAR: Jonas 15, Krstić 3, Radunović 12, Vujošević 2, Ćalić 7, Mijović, Radunović, Pantić 3, Dickerson 33, Ellis 2, Hadzibegovic, Waller 12.