Cibona je u 11, kolu Lige za prvaka pobijedila Cedevitu 81-76 (18-11, 19-22, 23-25, 21-18).

Vukovi su tako Cedeviti nanijeli prvi poraz u prvenstvu, a to je bila i njihova prva pobjeda u četvrtom susretu s njima.

Krušlin je pogodio dva bacanja pred posljednju minutu za vodstvo 77-76, a Cedevita je promašila napad te je Florence pogodio dva bacanja za tri koša viška domaćih.

Pullen je tricom imao priliku odveti momčad u produžetke, ali je promašio te je Krušlin postavio za konačnih 81-76.

Kapetan Cibone Marin Rozić jako je sretan zbog pobjede:”Jako sam sretan i ponosan zbog ove pobjede. Ovo je malo o očekivao jer Cedevita je ipak igrala u Top 16. Prije početka utakmice trener je ušao i rekao da ima osjećaj da je to taj dan i da je ovo naša večer. Mislim da smo krenuli dobro i da smo dobro odigrali iako smo na kraju ostali bez snage. Ipak, karakter i veća volja su prevagnuli na našu stranu. Mi smo utakmicu htjeli dovesti u neizvjesnu završnicu“, rekao je Rozić.

Apsolutno zaslužena pobjeda koju bih posvetio Smogovcima koji su nam vjerni. Oni su tu i na domaćim utakmicama i gostovanjima i svaka im čast. Daju podršku juniorima i mlađim selekcijama i ja im se ovim putem zahvaljujem, nadam se da će i oni rasti s nama. Cedevita je bila motiv jer ih dugo nismo pobijedili“, rekao je Rozić.

Trener Damir Mulaomerović potvrdio je sve što je kapetan rekao te se nadovezao na njega:”Jako sam ponosan na ono što su nam dečki priuštili. Ni u jednom trenutku nismo odustajali iako nam se ozlijedio glavni igrač Žižić. Radi se o sjajnoj ekipi Cedevite sa sjajnim kvalitetama, no mi smo bili požrtvovni i došli smo do pobjede koja je velika, osobito za klub jer se borimo za drugo mjesto“, rekao je trener Cibosa.

Dugo ih nismo pobijedili, jako mi je drago što vodim te momke i što u svim nedaćama nađemo snage da isplivamo. Svaka čast Smogovcima, vidio sam snažno navijanje. Bilo je uspona i padova, ali možemo biti ponosni i sretni što smo pobijedili ovakvu ekipu i nanijeli im prvi poraz“, dodao je Mulaomerović.

CIBONA – CEDEVITA 81-76 (18-11, 19-22, 23-25, 21-18)
Florence 28, Ante žižić 17, Hukić 11, Krušlin 9, Rozić 9, Andrija Žižić 4, Slavica 3.
Arapović 15, Pullen 12, James White 11, Pilepić 11, Bilan 8, Gordić 8, Mazalin 4, Žganec Karlo 3, Žorić 2, Katić 2.

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL