Cibona je nakon serije 2-0 u osmini finala protiv Juventusa dobila novog protivnika u četvrtfinalu FIBA Europe Cupa, a to je ruski Enisey iz Krasnojarska.

Khimik Yuzhne (Ukrajina), Elan Chalon (Francuska), Openjobmetis Vare (Italija) i Cibona priružili su se Antwerp Giantsima (Belgija), Fraport Skyliners (Njemačka), Enisey (Rusija) i Maccabi Rand Media (Izrael) koji su se već kvalificirali.

Khimik, Chalon i Varee su svoje karte za prolaz dobili na temelju tri utakmice, dok je Cibona prednjačila s obje pobjede nad Juventusom.

Enisey je tijekom natjecanja imao dosta problema te prolaze osiguravao u posljednjem kolu u obje runde. Osmina finala donosila je seriju protiv ekipe koja je imala 11-1 u natjecanju. Rusi su sve poništili pobjedom protiv Turk Telekoma i prošli u četvrtfinale s obje pobjede.

Enisey cijele sezone vuku stranci, a protiv Turaka je u gostima prednjačio Kennedy s 19 poena u prvoj utakmici (95-96). U drugoj je također bio jedan od najboljih sa 17 poena (tada su pobijedili na domaćem terenu sa 75-68). Ostali junaci bili su Taylor, Ohlbrecht i James te domaći igrači Zakharov i Sergeev.

Ruska momčad je sve podredila ovom natjecanju jer u VTB ligi više nemaju realne izglede za doigravanje.

Četvrtfinale FIBA Europe Cupa će se također igrati u formatu od tri utakmice, počevši od 16. ožujka.

Parovi su sljedeći (prva izlistana momčad će biti domaćin u prvoj i trećoj utakmici ukoliko bude potrebno):

 

Fraport Skyliners – Maccabi Rand Media

BC Enisey – Cibona Zagreb

Elan Chalon – Khimik Yuzhne

Openjobmetis Varese – Port of Antwerp Giants

Final Four FIBA Europe Cupa trajat će od 29. travnja do 1. svibnja te će se igrati kod jednoga od sudionika Final Foura.