Cibona je u osmini finala FIBA Europe Cupa pobijedila Juventus 87-84 (14-22, 26-15, 18-22, 29-25) te se tako plasirala u četvrtfinale.

Ovo je bila druga utakmica protiv Litvanaca te su tako pobjedom zaključili još jedan dio ovoga natjecanja pobijedivši Juventus serijom 2-0.

Na početku su gosti izgledali bolje te su vodili 16-6, ali su Vukovi boljom igrom u obrani s kojom su dobili lagane lopte i koševe. Zato su na poluvrijeme otišli s prednosti 40-37.

Gosti su treću četvrtinu opet otvorili serijom 13-0, no probudio se Florence koji je s nekoliko poena probudio Cibonu i do kraja treće četvrtine su domaćini smanjili na jedan razlike (58-59).

1:38 minuta do kraja Juventus je izjednačio na 80-80 te su tada Florence i Krušlin pogodili po tricu, a potom se ubacio i Slavica sa sjajnom blokadom kad je 36 sekundi do kraja bilo 86-80.

Juventus je tricom stigao na 86-84, no Slavica je 4.4 sekunde prije kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja i gosti više nisu imali šansu ni za produžetak.

Filip Krušlin tvrdi da je momčad očekivala ovakvu utakmicu iako prva u gostima nije bila toliko neizvjesna.

“Oni su dosta šuteva fulali, a mi dosta pogodili. Dobro smo se pripremili. Imali smo i dobar motiv da ne idemo tamo zbog dugog puta”, rekao je Krušlin.

Trener Damir Mulaomerović čestitao je svojim igračima.

“Bili su pravi ratnici. Ovaj ulaz je bio ok na informaciju da Ante Žižić neće igrati. No morali smo se adaptirati”, rekao je Mula.

Pohvalio je publiku koja je prepoznala situaciju kad su bili “hendikepirani”.

“Vidjela se borbenost, osobito kad smo bili u minusu. Od svog vremena nisam vidio takvo navijanje. To je isprovocirala agresivna i ratnička borba mojih igrača”, rekao je trener.

Tvrdi i da je Cibona izgubila, ne bi ništa zamjerio svojim dečkima.

“Svatko je dao svoji doprinos. Ako nam i jedan igrač ispadne iz rotacije, mi imamo dosta problema. Da ne zaboravim Slavicu koji je odradio lavovski dio posla. Bili smo agresivni i odgovorni. Zadovoljan sam s obranom kad smo odigrali sjajno, a oni koji podcjenjuju Juventus, vidjeli ste da nije baš lako ni protiv njih, osobito njihovo Butterfielda”, rekao je Mulaomerović.

“Ovo je velika za klub i tim biti među osam najvećih u Europi. Još mi je draže što su mladi igrači iskoristili svoju priliku te su gledatelji mogli uživati u predstavi koja je bila natjecateljski i po intenzitetu pravo borbena”, zaključio je Mula.

Cibona će u četvrtfinalu igrati protiv ruskog Jeniseja iz Krasnojarska, a prva će se utakmica igrati u Rusiji 16. ožujka.

 

CIBONA – JUVENTUS 87-84 (14-22, 26-15, 18-22, 29-25)

Krušlin 27, Florence 25, Slavica 11, Gospić 6, Siriščević 5, Hukić 5, Rozić 4, Joksimović 2, Andrija Žižić 2

Lewis 24, Butterfield 22, Zellionis 18, Alijevas 8, Urbutis 6, Linkevicius 2, Kulvietis 2, Samenas 1, Dimsa 1

FOTO: Borna Filić & Marko Lukunić / PIXSELL