Cibosi su upisali i treću pobjedu u Ligi za prvaka. U Draženovom su domu večeras slavili protiv Šibenika 84:73 (40:36).

Čini mi se da je večerašnja utakmica izgledala puno lošije od predhodne dvije. Razlog je i Šibenik koji je odigrao dobru utakmicu. Ipak, najbitnija je pobjeda. Htjeli smo tri pobjede nakon prva tri kola. To smo ostvarili pa čestitam svojim momcima, rekao je trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice te dodao: Okrećemo se budućim utakmicama. Neće nam biti lako protiv Cedevite. Ipak je tamo 14 igrača od kojim nitko nije umoren dok je kod nas prisutan mentalni umor. Navikli smo na jednu utakmicu tjedno i čini mi se da i večeras nismo bili mentalno pravi. Mislim da su na kraju presudile Siriščevićeve tri trice jer da nisu ušle, bilo bi nam puno teže.

Večeras je kod Vukova Ivan Siriščević postigao 22 poena. Marko Jagodić-Kuridža i Dominik Mavra upisali su po 12 poena, a Jagodić-Kuridža i 12 skokova. Kod gostiju je najučinkovitiji s 21. košem i 5 skokova bio Ljubo Šamadan.

Već u četvrtak je pred Cibosima novi zadatak, gostovanje u Domu sportova kod Cedevite.

Dodajmo i da je prije početka susreta obilježen veliki klupski jubilej jer 3. travnja bilo je 30 godina od osvajanja Kupa europskih prvaka 1985. godine. Navijači su imali priliku pozdraviti pobjedničku momčad iz Atene, a predsjednik Uprave Francka Dubravko Artuković uručio im je prigodne poklon pakete tvrtke Franck, najdugovječnijeg sponzora Cibone.

KK Cibona – GKK Šibenik 84:73 (18:15, 22:21, 24:16, 20:21)

KK Cibona: Kus, Krušlin 11 , Skokna, Rozić 9, Jagodić-Kuridža 12, Slavica, Mavra 12, Siriščević 22, Zubac 1, Žižić 9, Gabrić 2, Ilievski 6.

GKK Šibenik: Radovčić, Badžim 10, Andabaka, Mišić 11, Bašić 4, Blaće 5, Marciuš 2, Vukičević 2, Smith 2, Španja, Šamadan 21, Vrkić 16.

PHOTO: Sanjin Strukić/Pixsell