Predstavnici Košarkaškog kluba Cibona, predvođeni trenerskim dvojcem Slavenom Rimcem i Juricom Golemcem danas su posjetili Paunovac, Podružnicu Centra za rehabilitaciju Zagreb koja skrbi za punoljetne osobe s intelektualnim teškoćama.

Temeljne djelatnosti podružnice Paunovac su radne aktivnosti i psihosocijalna rehabilitacija koje se provede u sklopu procesa transformacije i deinstitucionalizacije punoljetnih osoba s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama pa su se mladi Cibosi – Boris Barać, Nik Slavica, Dominik Mavra i Ante Toni Žižić s oduševljenim štičenicima Centra rado okušali u društvenim igrama i sportskim aktivnostima. Uz 50-tak zadovoljnih štičenika Cibose je dočekala i predstojnica Podružnice Paunovac Zvijezdana Pejić te njihov mentor za sport Davor Ivasović.

Ovaj posjet samo je jedan u nizu predviđenih društveno odgovornih aktivnosti košarkaša Cibone, s tim da će Vukovi gostoprimstvo prijateljima s Paunovca uzvratiti već u ponedjeljak na utakmici 8. kola ABA Lige Cibona – Cedevita (17.11.2014. u 18:00h).

Photo: Marko Prpić/Pixsell