U 9. kolu ABA Lige Vukove čeka gostovanje u Beogradu. Partizan NIS dočekuje pobjednike ABA Lige nakon domaćeg poraza u Eurokupu od Lietuvos Rytasa (76:85). Što se natjecanja u ABA Ligi tiče, u prošlom kolu Partizan NIS je nadmoćno pobijedio Levski u Sofiji (66:98) dok je Cibona pretrpila tijesni domaći poraz od Cedevite (69:71). Sada je na ljestvici Cibona deveta s 3 pobjede i 5 poraza dok je Partizan sedni s omjerom 4-4.

Čeka nas teško gostovanje protiv Partizana. Odlična su ekipa. Biti će vjerojatno puna dvorana jer imaju veliku podršku svojih navijača s obzirom na financijske probleme ove godine. Ekipa je ipak nešto slabije kvalitete nego prijašnjih godina no sigurno je da će dati sve od sebe kako bi uhvatili priključak s ekipama s vrha. Na nama je da odigramo čvrstu i hrabru utakmicu i pokušamo pobijediti. Neće biti lako no trebamo ih napasti tamo gdje su slabiji. Ima stvari koje rade slabije nego prijašnjih godina. Moramo biti spremni na njihovu zonu da odigramo dobro. Igrači imaju samopouzdanja i očekujem dobru utakmicu, rekao je trener Cibone Slaven Rimac uoči utakmice.

Kapetan Cibone optimističan je pred nedjeljni susret: Idemo u Beograd po pobjedu! Činjenica je da je Partizan, iako nema kvalitetu kao zadnjih godina, i dalje izuzetno agresivna i neugodna ekipa, pogotovo u Pioniru. Bez obzira na to, mislim da imamo realne šanse da tamo odigramo kvalitetnu utakmicu i pobijedimo. Evidentno je da se iz utakmice u utakmicu dižemo pa vjerujem da ćemo pozitivan niz nastaviti već u nedjelju u Pioniru, rekao je Marin Rozić.

U sastavu Cibone svi igrači su zdravi te s nestrpljenjem čekaju nedjeljnu utakmicu.