U predposljednjoj utakmici 9. kola ABA Lige Cibona je u Beogradu poražena od Partizana NIS 73:64.

Uvjerljivi domaćini u prvoj su četvrtini ostvarili značajnu prednost od 8 poena (24:16) da bi do poluvremena već bili na 15 koševa viška. Iako je u nastavku Cibona smanjila prednost te treću dionicu dobila 20:16 i u posljednjih deset minuta bila na samo –8, ipak je domaća ekipa Partizana NIS na kraju zasluženo ostvarila svoju petu ovosezonsku pobjedu.

Igrač Marko Jagodić-Kuridža nakon utakmice je izjavio: Loše smo ušli u utakmicu. Generalno, prve tri četvrtine loše smo igrali. Bili smo bez energije koja je naš najveći forte. U posljednjoj smo ih četvrtini pokušali stići i mislim da smo imali šanse međutim, našim greškama omogućili smo da zadrže razliku pa su na kraju zasluženo došli do pobjede.

Iskreno mislim da je za igrati protiv Partizana prije svega potrebna energija, znači ne gubiti lopte, zatvoriti napadački skok i onda, pokazalo se, s obzirom na njihovu trenutnu kvalitetu, možeš biti u egalu. Mi baš to nismo imali u prvom poluvremenu. Mislim da je bilo 13 izgubljenih lopti i 45 poena što je za ekipu Partizana previše. Dozvolili smo puno laganih koševa iz tranzicije. Nismo bili pravi danas i praktično smo im poklonili pobjedu. Čestitam igračima Partizana jer oni su se dobro spremili i trudili međutim, više je tu bilo naših grešaka i gluposti nego što su se oni morali truditi za pobjedu. Po meni, propuštena šansa. Pred nama su četiri utakmice s ekipama s kojima smo po kvaliteti ravnopravni. Moramo biti pravi i ostvariti prvi cilj, osigurati ostanak, rekao je trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice.

Kod Cibone su najučinkovitiji s po 14 koševa bili Blassingame, Rozić i Ilievski dok je domaćine predvodio Milutinov s 18 poena i 10 skokova.

Za tjedan dana Vukovi će na parketu Draženova doma dočekati Metalac Farmakom.

Partizan NIS – Cibona 73:64 (24:16, 21:14, 16:20, 12:14)

Partizan NIS: Tepić 10, Murić 14, Marinković 8, Dallo, Milutinov 18, Mačvan 10,Gagić 6, Andrić, Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović 6, Šalić.

Cibona: Markota 5, Kus, Krušlin, Blassingame 14 Rozić 14, Jagodić-Kuridža 5, Lalić 4, Mavra, Siriščević , Žižić 5, Gabrić 3, Ilievski 14.