U 8. kola ABA Lige Cedevita je u zanimljivoj utakmici u samoj završnici došla do pobjede nad Cibonom 71:69. (43:43).

Vukovi su dobro otvorili utakmicu te dobili prvu četvrtinu 24:19. Početak drugih deset minuta također je bio na strani Vukova no Cedevita je u posljednjih pet minuta prvog poluvremena došla do izjednačenja 43:43. U zanimljivom nastavku gosti su ostvarili prednost te u neizvjesnoj završnici na kraju došli do pobjede u gradskom derbiju.

Čestitam i Cedeviti i svojim igračima. Pobjeda je otišla na stranu Cedevite. Imali smo dva ili tri šuta za pobjedu ili izjednačenje no presudilo je što je Cedevita imala 11 napada više od nas. Utakmica je bila zanimljiva. Treba znati da Cedevita igra jedno takmičenje za razinu iznad ABA Lige pa je logično da iskoriste situacije kada mi nismo reagirali najbolje na kraju druge i početkom treće četvrtine kada su nas stigli i napravili prednost. Mi imamo situaciju gdje pokušavamo nešto stvoriti, ekipa je u ovom sastavu tek deset dana, zadovoljniji sam i pomak se vidi no ima još puno toga za poboljšati. Ako ostanemo na okupu u ovakvom sastavu, što nije nimalo lak zadatak za upravu, mislim da će nam biti puno lakše. Podsjećam, nama je prvi cilj ostati u ABA Ligi. Lakše bi gledali na nadolazeće utakmice da smo dobili, no idućih pet kola je jako bitno za nas i vjerujem da ćemo zadržati ovaj nivo igre, rekao je trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice.

Damir Markota: Čestitam Cedeviti. Ne mogu reći zaslužena pobjeda jer je zadnji napad odlučivao. Imaju dobru agresivnost i skok i to je odlučilo. Imaju sreću da su od prvog dana zajedno dok se mi dopunjavamo. Ne treba biti žalostan ni razočaran, što je tu je, idemo dalje. Imamo sedam dana do sljedeće utakmice da treniramo i još se bolje uigramo. Na treninzima puno i kvalitetno radimo, dobra je atmosfera te vjerujem da ćemo još više napredovati. Da su dobili 10, 15 razlike, pružili bismo ruku i čestitali, na ovaj način, to je bolno.

Cibonu je predvodio upravo Markota s 14 poena i 7 skokova. Siriščević je postigao 13, a Blassingame i Rozić po 10 koševa. Kod Cedevite je kapetan Roko Leni Ukić upisao 15, Gordić 12, a Ramljak 11 poena.

U sljedećem kolu Ciboni će domaćin biti Partizan NIS.

Cibona – Cedevita 69:71 (24:19, 19:24, 10:14, 16:14)

Cibona: Markota 14, Kus, Krušlin 5, Blassingame 10, Rozić 10, Jagodić-Kuridža 7, Lalić 7, Mavra, Siriščević 13, Žižić, Gabrić, Ilievski 3.

Cedevita: Mazalin, Zubčić 3, Ramljak 11, Pilepić 9, Delaš A., Žganec 1, Bilan 9, Delaš M. 7, Gordić 12, Ukić 15, Arapović 4.

Photo: Dalibor Urukalović & Jurica Galoić/PIXSELL