Derbi drugog kola ABA Lige pripao je Crvenoj zvezdi Telekom koja je uvjerljivo slavila u Draženovom domu 88:64. Beogradska je momčad utakmicu otvorila vodstvom 6:0 te dominantno nastavila. Prednost Crvene zvezde Telekom na poluvremenu je bila +23 (28:51). Gosti su utakmicu kontrolirali i u drugom dijelu te su na kraju zasluženo došli do druge ovosezonske pobjede.

Košarkaš Cibone Ivan Siriščević nakon utakmice je čestitao protivniku na zasluženoj pobjedi i nastavio: „Od početka je utakmica bila na njihovoj strani. Mi smo mogli i morali bolje no sada nema plakanja. Okrećemo se idućoj utakmici. Zahvaljujem našoj publici koja nas je ispratila pljeskom i stalna nam je podrška.“

Trener Slaven Rimac nakon utakmice je izjavio: „Zvezda je dobra ekipa no Levski se ipak držao 25 minuta u igri dok smo mi posustali na samom početku. Njihova dobra igra je i rezultat naše nemoći. Razočaran sam u sebe jer ekipa je ogledalo trenera. Ne valja ništa pa smatram da ima puno prostora za napredak. Preuzimam najveću odgovornost i na meni je da sve napravimo kako bi u sljedećim utakmicama izgledali bolje.“

Kod Cibone je kapetan Marin Rozić postigao 14 poena, a po 10 koševa upisali su Lalić i Siriščević. Kod gostiju je Williams postigao 19, a Marjanović i Zirbes po 15 poena.

Vukovi će prvu ovosezonsku pobjedu pokušati ostvariti u sljedećem kolu ABA Lige na gostovanju kod Mega Vizure.

Cibona – Crvena zvezda Telekom 64:88 (11:26, 17:25, 19:27, 17:10)

Cibona: Kus 5, Blassingame 4, Rozić 14, Jagodić-Kuridža 9, Barać, Slavica, Lalić 10, Mavra 1, Siriščević 10, Žižić 4, Gabrić 6, Van Oostrum 1.

Crvena zvezda Telekom: Williams 19, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić 5, Blažič 5, Kalinić 13, Marjanović 15, Tejić, Jenkins 3, Jović 4, Zirbes 15.

 

PHOTO: Marko Prpić/PIXSELL